Política 27/09/2017

Entitats de la comunitat educativa fan una crida a obrir les escoles l'1-O

Volen que als col·legis electorals hi hagi cues per garantir que tothom pugui votar

Núria Martínez
1 min
Foto de família de la comunitat educativa

BarcelonaDiferents entitats de la comunitat educativa han fet una crida a les escoles a obrir l'1-O. Davant el precinte dels col·legis electorals, les entitats han demanat aquest dimecres a la comunitat educativa que "ajudin a la defensa dels drets" i que s'organitzin cues per garantir que tothom pugui votar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una oportunitat perquè les escoles donin la lliçó més gran de democràcia", ha dit el portaveu del projecte Escoles Obertes, Josep Maria Cervelló, que ha afegit que amb aquesta iniciativa "no s'està contravenint la policia". Cervelló no ha concretat de quina manera s'han d'organitzar les mobilitzacions a les escoles -ho ha deixat en mans de la comunitat educativa de cada centre- però ha assegurat que una opció podria ser fer activitats.

La mobilització l'han convocat per l'1-O, però Cervelló ha assegurat que si cal iniciar-la abans ho faran. La plataforma ha habilitat la web escolesobertes.eu perquè les diferents entitats i centres s'hi adhereixin.

Donen suport a Escoles Obertes els sindicats USTEC i UGT, Som Escola i el centre Unesco de Catalunya, entre altres entitats. També ha assistit a l'acte la directora general de secundària, Rosa Artigal.

stats