Política 22/07/2014

Espadaler insisteix que el relleu de Duran no és a causa del procés

El nou secretari general de CiU diu a Catalunya Ràdio que la consulta "s'ha de fer sota l'empara de la legalitat perquè no hi ha cap altra manera de fer les coses en un estat de dret"

Ara
2 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en la comparaixença aquest dijous davant la comissió d'Interior del Parlament per explicar els dispositius durant els aldarulls posteriors al desallotjament de Can Vies al barri de Sants / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl conseller de l'Interior i nou secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha insistit aquest matí a Catalunya Ràdio que el relleu de Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant de la federació no és a causa del procés sobiranista ni amb la consulta. Segons Espadaler, el canvi "no neix de la conjuntura ni de la precipitació" i feia un any ja havien obert la "reflexió" que ha dut a aquesta decisió. "Respon més a un procés de trànsit de la federació", ha dit, i ha afegit que el relleu al capdavant de CiU "cal situar-lo en la normalitat de la vida política d'una federació que és la síntesi de dos projectes polítics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler també ha defensat que la lleialtat de Duran vers CiU i Mas ha estat "absoluta", i ha recordat que el fins ara secretari general de CiU "continua a la primera línia política" i hi serà, pel cap baix, mentre duri la legislatura. "Després ja en parlarem", ha afegit. També ha descartat que Unió es pugui presentar per separat de Convergència a les pròximes eleccions i s'ha declarat contrari a "segmentar encara més" l'arc parlamentari. Ha explicat que, tot i que tots dos partits han tingut problemes, han sabut superar-los.

Espadaler, que assegura que està "il·lusionat" amb el nou repte en un moment "complex", en referència al procés sobiranista. S'ha mostrat partidari d'intentar dialogar tan com sigui possible amb el govern espanyol per fer la consulta del 9 de novembre. "S'ha de fer sota l'empara de la legalitat perquè no hi ha cap altra manera de fer les coses en un estat de dret", ha afirmat, tot i que manté que la llei de consultes aprovada al Parlament ja li garanteix aquesta empara.

Espadaler no ha descartat que s'ajorni la consulta si això ha de servir perquè es pugui pactar, però també defensa que "no es tracta de negociar-ho tot gratuïtament", perquè "això ha de tenir una sortida democràtica i hem de poder votar allò que volem". De moment, ha avisat, cal esperar com va l'entrevista entre Artur Mas i Mariano Rajoy.

stats