Política 04/03/2016

Espanya descobreix Gabriel Rufián, el "xarnego independentista"

El diputat d'ERC debuta al Congrés i es converteix en un dels protagonistes del debat d'investidura d'aquest divendres

Ara
2 min

BarcelonaEl segon debat d'investidura de Pedro Sánchez al Congrés ha tingut un protagonista inesperat, el diputat d'ERC Gabriel Rufián. En un debat sense gaires novetats i on el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha tornat a fracassar en el seu intent de ser investit president del govern espanyol, el portaveu adjunt dels republicans al Congrés ha estat una de les figures destacades de la jornada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rufián, cap de llista d'ERC a les eleccions, no havia debutat encara al faristol del Congrés. Fins ara havia cedit la paraula al portaveu del grup, Joan Tardà, però aquest divendres després de les intervencions de Pedro Sánchez, Mariano Rajoy, Pablo Iglesias i Albert Rivera ha pres la paraula amb un discurs que en qüestió de minuts ha revolucionat les xarxes socials.

Amb el seu to pausat, Rufián s'ha presentat en societat explicant els seus orígens. Després de recordar que és fill i net d'andalusos, s'ha autoanomenat un "xarnego independentista" per reivindicar que el procés ha transcendit qualsevol origen, llengua, bandera o barri: "Aquest procés es diu Tardà, Rufián, Capella, Jordà, Surra, i també es diu López, Serrano, García, Chang", ha conclòs.

"Sóc un xarnego i independentista. Vet aquí la seva derrota i la nostra victòria", ha reiterat Rufián, que també ha repartit dards cap a Ciutadans, als quals ha fet enfadar quan ha assegurat que no condemnen el franquisme. Dirigint-se a Pedro Sánchez, ha acusat Ciutadans de ser "la marca blanca" del PP, i ha afegit: "Senyor Sánchez, creure que Albert Rivera és Winston Churchill i no Donald Trump es cura venint a Catalunya".

Tot plegat, ha fet que Rufián fos un dels principals temes de conversa a les xarxes socials aquesta tarda. Mitjans de comunicació com Jotdown i periodistes com Julia Otero en parlaven. Espanya acaba de conèixer Gabriel Rufián.

stats