Política 16/07/2019

Esquerra no tanca la porta a donar suport a Sánchez a la investidura, però ho decidirà divendres l'executiva

Rufián insisteix que no vol bloquejar el govern: "Per nosaltres no serà"

Germán Aranda
2 min
Gabriel Rufián, ahir a la nit electoral d'ERC després de conèixer els resultats

MadridEsquerra Republicana vol "no bloquejar", en paraules del seu portaveu al Congrés Gabriel Rufián, la investidura de Pedro Sánchez el dia 23, però decidirà aquest divendres en la seva executiva federal el sentit del vot del partit al Congrés. Preguntat per si hi ha la possibilitat que Esquerra voti a favor de la investidura de Sánchez per facilitar-la en cas que finalment Podem s'hi oposi, Rufián no l'ha negat i ha deixat la resposta en l'aire i pendent de la decisió de l'executiva. "Per nosaltres no serà", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Esquerra al Congrés també ha donat a entendre que serà difícil per al seu grup parlamentari mantenir aquesta posició el mes de setembre. "El setembre ens complica la vida a tots, perquè ens enfrontem a una sentència que serà molt dura i que serà difícil de gestionar", ha assegurat.

El vot d'Esquerra, va assegurar Rufián, no està condicionant al que votin Unides Podem: "En cap cas pot estar condicionat al que faci una altra força política". Ha celebrat com a "bona notícia" el fet que hi hagi diàleg amb el PSOE i ha explicat que la reunió hagi sigut "cordial i satisfactòria".

"S'ha de parlar, s'ha de negociar, aquesta ha de ser la legislatura de la negociació i del diàleg i del retorn del conflicte polític a la política", ha afirmat Rufián.

També s'ha referit a les negociacions de Podem i el PSOE per formar govern i ha demanat "responsabilitat a tots" i "que ningú s'aixequi de la taula de diàleg fins a l'últim minut", tot recordant que els dos partits "aglutinen deu milions de vots". "Hi va haver gent que va sortir a votar el 28 d'abril amb el nas tapat per frenar el feixisme", ha afegit. "No hi ha cap ministeri que mereixi el que estem vivint aquests dies", ha dit en relació amb l'encallament de les negociacions per formar govern.

"Venim d'uns dies en què el menyspreu ha sigut habitual, però això ha canviat i estem convençuts que la gent està cansada", ha reflexionat. I ha assegurat que la gran majoria d'espanyols volen un acord "independentment de la bandera que tinguin al balcó".

stats