Política 13/02/2017

Évole respon als polítics catalans que no calen "competències", sinó "voluntat política" per ajudar els refugiats

El periodista respon a les crítiques dels polítics catalans pel seu discurs dissabte passat durant el concert dels refugiats, on va acusar les institucions catalanes d'estar poc implicades en el problema

Ara
1 min
Jordi Évole al concert pels refugiats

BarcelonaContinua la polèmica sobre el discurs que Jordi Évole va fer dissabte passat al concert per als refugiats, en què va acusar les institucions catalanes de poca implicació en el problema: "Aquest no és un problema de competències, sinó d'incompetències", va assegurar el periodista, una afirmació que va generar polseguera a Twitter, on diversos polítics catalans van criticar-lo. Aquest dilluns, Évole ha recalcat aquestes paraules en un article a 'El Periódico', en què assegura que el problema és de "falta de voluntat política", i no de competències. Évole ha retret al govern català, al seu article, que es "conformi tan ràpid amb l'argument que no té competències", i ha recordat que sí que insisteix en el referèndum malgrat, que tampoc té competències per portar-lo a terme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alguns membres del govern català, com la consellera de Treball, Dolors Bassa, dirigents d'ERC –entre els quals, Gabriel Rufián– i del PDECat, van recordar diumenge a Évole des de les xarxes socials el poc marge de competències de l'executiu català per acollir refugiats, que impedeix l'acollida. "Si no vols incompetència, guanya't la independència", va afirmar Lluís Llach a Twitter. Per la seva banda, membres de la CUP i els comuns van donar suport a Évole. "Cinc anys de crisi, indiferència i 5.000 ofegats l'any donen per parlar d'incompetència, no?", va dir David Fernàndez.

stats