Un membre de l'executiva del PSC assisteix a la reunió del Pacte pel Dret a Decidir

Fabian Mohedano, dirigent crític del corrent Avancem, favorable a l'estat propi, és a la reunió com a secretari general del Moviment Laic i Progressista

El PSC no ha volgut formar part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, una decisió que no ha agradat a un sector de l'executiva, que reivindica que el partit no es pot excloure d'un espai de diàleg amb una quarantena d'entitats i quedar alineat amb PP i Ciutadans. Tot i això, a la reunió que aquest dimecres s'està duent a terme al Parlament ha assistit un dirigent de l'executiva del PSC: Fab¡an Mohedano, un dels fundadors del moviment crític Avancem. Mohedano, que va anunciar a l'ARA que en una eventual consulta probablement es decantaria pel sí a la independència, ha assistit com a secretari general del Moviment Laic i Progressista, que agrupa 180 associacions i projectes locals d’educació, cultura i transformació social. De fet, en una entrevista publicada divendres passat a l'ARA ja apuntava aquesta possibilitat.

Precisament Mohedano va ser protagonista de l'executiva que el PSC va convocar aquest dimarts. El dirigent d'Avancem va alertar que no ser al Pacte podia conduir a "l'autoexpulsió del catalanisme polític" i va alertar que la proposta de reforma constitucional en sentit federal que defensen els socialistes no és més que "fer volar coloms" perquè s'estavellarà contra la majoria absoluta del PP.

Més continguts de