Política 03/11/2016

Fernández Díaz i Margallo no seran en el nou govern de Rajoy

Segons 'El País', el president espanyol no comptarà amb els actuals titulars d'Interior i Exteriors

Ara
2 min
Fernández Díaz, en un acte a Mataró

MadridA l'espera que el mateix president espanyol, Mariano Rajoy, expliqui públicament aquesta tarda l'equip que l'acompanyarà en aquesta legislatura, continuen les travesses sobre els ministres. Tanmateix, segons informa el diari 'El País', ja hi ha dos noms que han caigut de les quinieles. Rajoy ha comunicat a l'actual ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i al titular d'Exteriors, José Manuel García Margallo, que no formaran part del consell executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, segons publica aquest diari, Rajoy estaria trucant en aquests moments als membres del govern amb els quals no comptarà en el pròxim mandat. De moment han transcendit els noms de Margallo i Fernández Díaz. L'hermetisme ha regnat els últims dies al voltant de Rajoy, i la principal batalla és l'equilibri entre famílies del PP: l'enfrontament entre els partidaris de Sáenz de Santamaría, amb un perfil més tecnòcrata, i els d'un perfil més polític, encapçalat per la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, està servit. Una altra de les incògnites, però, també és el paper que jugarà Luis de Guindos i com es repartiran les competències d'Hisenda i Economia -ara separades en dues carteres.

Rajoy espera De Guindos per repartir carteresA les 6 de la tarda està previst que el president espanyol es reuneixi amb el rei a la Zarzuela i li comuniqui formalment el nou govern. Aquest és el tempo que Rajoy ja va anunciar, en declaracions als periodistes, després de la seva investidura.

Demà divendres els nous ministres juraran el càrrec davant el monarca, es reuniran per primer cop -al migdia- en el marc del consell executiu i s'intercanviaran les carteres amb els ministres sortints.

stats