Política 29/08/2012

El 'Financial Times' destaca el rescat català a la portada i diu que "atia els temors pel deute espanyol"

'The Guardian' assegura que la petició "apropa" Espanya a demanar el rescat europeu

Ara
1 min
portada FT

BarcelonaLa premsa internacional ha destacat la petició de rescat que ha fet la Generalitat de Catalunya al fons de liquiditat autonòmic, de més de 5.000 milions d'euros. El diari econòmic 'Financial Times' ('FT') destaca en portada la petició i titula, en pàgines interiors, que "atia els temors pel deute espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 'FT' no és l'únic mitjà de referència internacional que informa del rescat. 'The Guardian' també en parla, i assegura que "apropa" Espanya a demanar un rescat europeu.

El 'New York Times', per la seva banda, destaca en pàgines interiors l'"ajuda d'emergència" que demana Catalunya i també ho lliga a la possibilitat d'un rescat espanyol.

D'altra banda, el 'FT', que publica un dur editorial en què empeny Rajoy a demanar un rescat complet de l'economia espanyola i l'acusa de pensar més en clau electoral que en el bé de l'Estat, assegura que des de Catalunya es tem que els problemes de liquiditat siguin utilitzats com a excusa per Madrid per "retallar" l'autonomia que va ser concedida fa més de 30 anys.

stats