Política 10/11/2017

Forcadell i Simó demanen al jutge del Suprem que assumeixi la causa de l'Audiència contra els consellers

Les dues investigacions s'haurien d'agrupar en una pels fets "inescindibles" que tracten, argumenten

Ot Serra
1 min
Carme Forcadell i Anna Simó, en una imatge d'arxiu

MadridLes defenses de Carme Forcadell i Anna Simó han sol·licitat al jutge Pablo Llarena que agrupi totes les causes vinculades al Procés en la que instrueix al Tribunal Suprem. Després que el magistrat ja decidís assumir la que s'instrueix al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra Forcadell i la resta de membres sobiranistes de la mesa per desobediència i prevaricació, la defensa vol que també s'ocupi de la de l'Audiència Nacional que dirigeix Carmen Lamela contra els consellers, en presó preventiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els motius pels quals la fiscalia va presentar dues querelles separades era l'aforament dels membres de la mesa, motiu pel qual la seva causa va anar a parar al Suprem, l'òrgan judicial de més rang a l'Estat. En el cas dels membres del Govern, en canvi, el ministeri públic es va dirigir a l'Audiència Nacional. Forcadell i Simó són les úniques encausades que encara mantenen l'aforament, de manera que la seva investigació no es pot moure del Suprem. En canvi, la resta d'implicats -inclosos els consellers, que també eren diputats- ja no són aforats.

La defensa de Forcadell i Simó apunta que els fets que s'investiguen en tots dos casos són pràcticament els mateixos i recorda que la sala d'admissions del Suprem els va etiquetar "d'inescindibles" quan va admetre a tràmit la querella de la fiscalia, fet que obria la porta a agrupar totes les causes en una.

La petició de l'advocat de Forcadell i Simó perquè el Suprem agrupi la causa del referèndum
stats