Política 16/01/2012

La mort de Fraga obté poc ressò a la premsa internacional

El New York Times, la BBC i el Huffington Post li dediquen articles en què es repassa la seva dilatada trajectòria política

Ara
1 min
L'article del New York Times sobre la mort de Fraga

BarcelonaLa mort de Manuel Fraga, ahir a la nit, als 89 anys ha tingut poc ressò a les pàgines de la premsa internacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El New York Times li dedica un obituari a la seva edició impresa d'aquest dilluns sota el títol "Manuel Fraga Iribarne, 89, assessor de Franco i força política a Espanya". El rotatiu destaca que la figura de Fraga té defensors i detractors i fa un repàs de la seva carrera política, des de ministre franquista fins a senador i destaca el seu paper en la transformació i la modernització de Galícia.

La BBC, per la seva banda, també es fa ressò de la mort del polític gallec en la seva pàgina web. Li dediquen un breu article en què destaquen que ha mort un dels "últims polítics de l'era de Franco" i recorden que va ser ministre de la dictadura, va ajudar a escriure la Constitució i va fundar l'actual Partit Popular.

El Huffington Post també parla de la mort de Fraga i li dediquen un article en que també fan un repàs genèric de tota la seva trajectòria política.

A Amèrica llatina el diari argentí Clarín recull aquest dilluns la notícia de la mort de Fraga a qui descriu com una "figura essencial de la dreta espanyola" i destaca que "amb la seva mort desapareix tota una època i una generació de polítics que han segellat la història espanyola amb la seva impremta".

stats