PLE DEL PARLAMENT
Política 13/03/2013

Homs s'obre davant d'ERC a replantejar-se el tancament de la delegació de TV3 a Perpinyà

El conseller també ofereix reformar de nou les lleis de l'audiovisual amb els republicans i situar la CCMA "a l'òrbita del Parlament" i no del Govern

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, s'ha obert aquest dimecres al Parlament davant el diputat d'ERC Sergi Sabrià a replantejar-se el tancament de la delegació de TV3 a Perpinyà, després que dimarts anunciés que mantindria delegats als Pirineus i a les Terres de l'Ebre. “Estem disposats a reconsiderar-ho en la part que ens pugui tocar, perquè és una decisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)”, ha acceptat en el que ha estat un intercanvi d'opinions marcat per la bona sintonia i l'entesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Homs fins i tot ha avançat el “compromís de suprimir programes de subvencions a mitjans de comunicació privats per prioritzar els recursos a la Corporació” i ha posat sobre la taula “si cal una segona fase de la reforma de les lleis de mitjans audiovisuals”, després que la primera modificació es realitzés la legislatura passada de la mà del PP i en contra de les propostes d'ERC. En aquesta línia, el conseller ha apostat per aprofundir en la transparència, en el pluralisme, en la desgovernalització i en la viabilitat del servei públic, i ha plantejat situar la Corporació “a l'òrbita no del Govern sinó del Parlament”. “El Parlament ha canviat i això s'ha de reflectir”, ha defensat Homs, atès que la cúpula de la CCMA reflecteix proporcionalment el Parlament de la legislatura anterior, amb un PSC amb més pes, una ERC reduïda i un PP amb la vicepresidència de l'ens.

El republicà Sabrià ha aplaudit aquests anuncis. “Ens agrada la música que fa servir”, s'ha felicitat, i en relació amb la reforma de les lleis de l'audiovisual ha considerat que la modificació anterior “va ser un error que ara toca esmenar i és una feina que podem fer amb calma i tranquil·litat”. En la seva primera intervenció, el diputat d'ERC ha avisat que el model de la CCMA és “molt fràgil i pot patir danys irreversibles”. “Cal vetllar per una estructura d'estat que ens vertebra com a país i garanteix la cohesió social? Renunciem a aquest model o apostem per mantenir-lo?”, havia plantejat al principi.

stats