Política 21/09/2017

La Generalitat ha començat a pagar les nòmines als funcionaris tot i la intervenció

Hisenda ha donat el vistiplau perquè el Govern fes el pagament a càrrec dels seus propis fons

Ara
1 min
Junqueras admet que la macroperació policial ha "alterat" els preparatius per celebrar el referèndum

BarcelonaDesprés d'uns dies d'incertesa pels efectes de la intervenció econòmica de la Generalitat, els funcionaris estan començant a cobrar la nòmina d'aquest mes. Fins i tot abans del que és habitual, perquè els pagaments s'acostumen a efectuar el 25 de cada mes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari d'Economia, Pere Aragonès, ha explicat al seu compte de Twitter que "la Generalitat ha donat l'ordre als bancs de pagament de nòmines de setembre amb càrrec a la pròpia tresoreria". Segons Aragonès, faltava el vistiplau d'Hisenda perquè es fes efectiu, un tràmit que ja s'ha superat.

L'Estat té bloquejats els comptes catalans i la Generalitat ha de tenir el vistiplau d'Hisenda per fer qualsevol pagament. El departament d'Economia ha sol·licitat al ministeri de fer el pagament a càrrec de la seva pròpia tresoreria "perquè no hi hagi problemes i la gent no cobri tard", segons un portaveu del departament.

La Generalitat assegura que si s'hagués seguit el procediment fixat per Hisenda en la intervenció hi hauria hagut problemes tècnics amb la gestió de les dades de pagament que haurien pogut endarrerir el cobrament de les nòmines.

El departament descarta que una operació similar es pugui repetir amb els pagaments de les partides que el ministeri d'Hisenda no ha considerat de serveis fonamentals, entre les quals hi ha els pagaments de la renda mínima garantida, els ajuts a l'agricultura, o els centres de recerca.

stats