Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

La Generalitat presenta factures pendents amb proveïdors per valor de 1.984 MEUR

El Govern ha enviat al ministeri d'Hisenda un total de 268.489 factures per adherir-se a la línia extraordinària de finançament

L'executiu català ha presentat al ministeri d'Hisenda 168.489 factures pendents de pagament per valor de 1.984 MEUR per tal d'acollir-se a la línia finançada per l'ICO per facilitar el retorn dels deutes pendents de les administracions, segons les dades facilitades aquest dilluns per l'ACN.

Aquest diumenge ha acabat el termini per presentar les factures que encara no s'han pagat a data de 31 de desembre del 2011. La xifra de factures que ha presentat el Govern correspon als departaments de la Generalitat i al sector públic, format per entitats del sector administratiu i entitats públiques. Totes les autonomies s'han adherit a aquesta línia de crèdit menys el País Basc, Navarra i Galícia. El passat 9 de març, el consell de ministres va aprovar un pla de 35.000 MEUR per facilitar que comunitats autònomes i ajuntaments afrontin els deutes que tenen pendents amb els seus proveïdors. Concretament, es tracta d'una línia financera amb la participació de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), que facilita crèdits a un interès del 5%, amb dos anys de cadència i un termini de devolució de deu anys.

Del total de 35.000 MEUR, el govern espanyol calcula que les comunitats autònomes en necessitaran uns 17.000 i els ajuntaments els 18.000 restants. Tot i així, la xifra de cada autonomia no es farà pública fins dimarts vinent. Totes les comunitats s'han acollit a aquesta línia extraordinària menys el País Basc, Navarra i Galícia, que, segons han assegurat, no necessiten diners per pagar factures de l'any passat.


RE

Més continguts de