CORRUPCIÓ
Política 07/03/2013

Homs justificarà al Parlament que la Generalitat acceptés l'acord per evitar el judici del cas Pallerols

CiU i ERC han evitat que Gordó també comparegui en entendre que la seva conselleria no va tenir a veure amb el pacte

Ara
2 min

BarcelonaEl conseller de la presidència, Francesc Homs, haurà de comparèixer a la comissió de justícia del Parlament després que així ho hagin votat tots els partits aquest dijous, perquè doni explicacions sobre els motius pels quals els serveis jurídics de la Generalitat –que depenen del seu departament– van acceptar el pacte per evitar el judici del cas Pallerols de finançament irregular d'Unió. L'acord també havia de servir, en teoria, perquè l'empresari andorrà Fidel Pallerols i els excàrrecs d'UDC Lluís i Vicenç Gavaldà evitessin la presó, tot i que dimecres l'Audència de Barcelona s'hi va oposar. La petició la van realitzar conjuntament el PSC i ICV-EUiA i la resta de grups hi han donat el seu suport. CiU i ERC, però, han impedit que comparegui també el conseller de justícia, Germà Gordó, atès que justifiquen que no hi té competències i no va participar en el procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cal deixar clar si l'acord es va prendre tenint estrictament com a guia criteris jurídics i no criteris polítics. En cas que s'haguessin tingut en compte criteris polítics el grup parlamentari d'ERC durà a terme les actuacions que convingui", ha explicat en un comunicat el diputat republicà Pere Aragonès. També ha subratllat que va quedar provat en aquest cas el desviament d'una quantitat important de fons destinats a formació i en part provinents dels fons estructurals europeus cap al finançament d'Unió com a formació política.

Per la seva banda, el portaveu de justícia del PSC, Ferran Pedret, ha lamentat que "novament ERC salva la cara a CiU al Parlament", en relació a la no compareixença de Gordó, i que "els ciutadans perdin una part important de l’explicació sobre un acord qüestionable i perjudicial per les finances de la Generalitat".

stats