Política 11/02/2016

Operació policial contra el finançament il·legal del PP de Madrid

La Guàrdia Civil entra a la seu dels populars per requisar l'ordinador de l'exgerent

Ara / Agències
2 min
Escorcoll a la seu del PP de Madrid aquest dijous. FERNANDO ALVARADO / EFE

MadridAgents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil s'han personat aquest dijous a la seu del PP de Madrid i s'han endut l'equip informàtic de l'exgerent regional dels populars Beltrán Gutiérrez. El mateix Beltrán, cessat el 7 d'octubre, ha estat present en l'entrada policial a la seu del partit. De fet, ja havien entrat abans al seu domicili particular, i també han entrat al domicili de l'empresari Javier López Madrid, gendre del també empresari d'OHL Juan Miguel Villar Mir, en el marc de l'anomenada operació Púnica, en què es va desarticular una suposada trama corrupta encapçalada per l'exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados. La Guàrdia Civil busca proves d'un presumpte finançament il·legal del PP de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les fonts judicials citades per l'agència Europa Press afegeixen que els escorcolls s'han estès també a dependències de l'empresa OHL, esquitxada també en el cas de suposats pagaments il·legals al PP denunciats pel també exgerent Luis Bárcenas.

Els escorcolls s'han realitzat per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco. Tant López Madrid com Beltrán Gutiérrez estan immersos en una investigació de l'Audiència per l'ús de les targetes 'black' de Bankia. En aquestes actuacions, que han estat declarades secretes pel jutge Velasco, no hi ha previstes detencions. La seu del PP de Madrid està ubicada en el mateix edifici on hi ha la seu del partit a nivell estatal, al carrer Génova de Madrid.

El PSOE no ha trigat a reaccionar. El portaveu d'economia dels socialistes al Congrés, Pedro Saura, ha assegurat que ja "no queda ni una planta de Génova que no estigui afectada per la corrupció". Per aquest motiu, ha exigit al líder dels populars, Mariano Rajoy, que "assumeixi responsabilitats polítiques" i "se'n vagi a casa definitivament".

Aguirre assegura que no sap res de finançament il·legal

Després dels escorcolls a la seu, la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha assegurat en una compareixença de premsa improvisada que no hi ha hagut finançament il·legal del PP de Madrid. "Que jo sàpiga", ha puntualitzat la líder popular. També ha remarcat que el personal del partit ha col·laborat amb la justícia.

Es tracta de la tercera vegada que la Guàrdia Civil es persona a la seu del PP madrileny en el marc de la causa que investiga la trama Púnica. En les ocasions anteriors, els agents van acudir perquè se’ls facilitessin els correus de l’exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados i per les factures amb empreses relacionades amb la xarxa criminal.

stats