Parlament
Política 13/01/2015

Camats titlla el discurs de Mas d'"ofensiu" i "barroerament triomfalista"

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, reclama eleccions “al més aviat millor” per canviar el govern

Laia Vicens / Núria Orriols
1 min
Dolors Camats, portaveu d'ICV-EUiA, aquest dijous al Parlament / ACN

BarcelonaLa portaveu d’ICV-EUiA, Dolors Camats, ha carregat aquest dimarts contra el balanç de govern del president de la Generalitat, Artur Mas. Camats ha titllat el discurs del cap de l’executiu de “barroerament triomfalista” i ha assegurat que “contrasta amb la realitat” que viuen els ciutadans. Ha qualificat el seu discurs d’”ofensiu” i ha sentenciat que “és impossible fer un balanç positiu de la situació si es mira a la cara als catalans”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, ha criticat les polítiques d’austeritat i ha equiperat la valoració de Mas al balanç del president espanyol, Mariano Rajoy, que a finals del 2014 va dir que “la crisi ja és història”. Per contrast, Camats ha reclamat un “pla de rescat social” i un canvi de les polítiques del Govern.

“Avui la gent a Catalunya viu pitjor”, ha dit, assegurant que “hi ha una minoria que s’aprofita de la crisi” i que l’actuació del Govern “empitjora” la situació.

Avançament electoral

Pel que fa a l'avançament electoral, Camats ha reclamat eleccions "al més aviat millor" per "canviar el govern" i les polítiques d'austeritat. Pels ecosocialistes no només "s'ha de fer front al repte amb l'estat", sinó que els comicis han de servir per "canviar-ho tot". Així ha instat les forces d'esquerres a construir "altres majories" per "afrontar la crisi", i en aquest sentit ha demanat a ERC que no doni suport a CiU i es plantegi les eleccions per canviar l'executiu actual.

stats