Política 30/04/2015

Monedero dimiteix i abandona la direcció de Podem

Al matí havia carregat contra el rumb del partit

Ara
1 min
Pablo Iglesias i Íñigo Errejón han fet costat a Juan Carlos Monedero. EFE

MadridEl fins ara número tres de Podem, Juan Carlos Monedero, ha presentat la dimissió com a membre de l'executiva de Podem, segons ha anunciat el secretari general, Pablo Iglesias. Ho fa un cop ha acabat la feina per enllestir el programa electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al matí, en una entrevista radiofònica, el membre fundador de Podem ha carregat contra el rumb del partit, que considera massa allunyat dels seus orígens.

Després de l'anunci d'Iglesias, Monedero ha afirmat a través de Twitter: "He presentat al meu amic Pablo la dimissió a la direcció. Continuen ferms la meva amistat amb algú tan gran i el compromís amb Podem".

Iglesias ha admès, en un acte ja previst anteriorment a Madrid sobre la política d'aigua a la capital espanyola, que fer política per "defensar la gent i no pas els de dalt té riscos" i que l'equip fundacional de Podem n'era ben conscient. Creu que Monedero se n'ha endut la pitjor part, per les crítiques als diners que, presumptament, ha cobrat de règims polítics com el de Veneçuela. De fet, el líder del partit ha admès que ell també sent "nostàlgia" de quan treballaven en projectes de menys abast que l'actual.

stats