Iceta condiciona la negociació dels comptes catalans al suport d'ERC i el PDECat als pressupostos de l'Estat

El dirigent socialista convida a "reflexionar" sobre les vies que podrien derivar del veto al PGE

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, no deixa marge al dubte i ha advertit que, si ERC i el PDECat no donen suport a la tramitació dels pressupostos de l'Estat, els socialistes catalans no negociaran un possible suport als comptes de la Generalitat. "Només entrarem a negociar uns pressupostos de la Generalitat si s'aproven els pressupostos generals de l'Estat", ha avisat. 

Ho ha dit aquest dijous al matí en una entrevista a l'agència Efe, en què ha afirmat que entenia que els independentistes puguin optar per aquesta via per "propi interès". Tot i això, Iceta ha convidat les forces sobiranistes a "reflexionar" si aquesta actitud podria beneficiar la continuïtat d'un govern espanyol "dialogant i progressista" com el de Pedro Sánchez o, per contra, propiciar una "triple aliança de dretes" a la Moncloa. Un hipotètic executiu del PP, Cs i Vox que ha qualificat d'"absolutament conservador i reaccionari". 

El 74% dels espanyols volen eleccions generals el 2019 si no s'aproven els pressupostos

"Ja sé que hi ha gent que pensa que com millor, pitjor. Però la història ha demostrat que com pitjor, pitjor. I el pitjor, en aquests moments, és clar: la triple aliança de la dreta", ha sentenciat. El primer secretari del PSC, a més, s'ha mostrat "d'acord" amb la visió del secretari d'organització del PDECat, Ferran Bel, que el 30 de desembre estava disposat a no bloquejar la tramitació dels pressupostos per "donar més temps" a trobar una "solució política" per a Catalunya. Un posicionament que hores més tard va puntualitzar la també diputada demòcrata al Congrés, Míriam Nogueras, assegurant que la seva formació havia decidit votar 'no' als pressupostos de Pedro Sánchez. 

Més continguts de