Política 17/02/2016

Interior s'obre a estudiar al Parlament l'ús de pistoles Taser per part dels Mossos

Jané admet que no pot cridar a desobeir la llei de Seguretat Ciutadana perquè qui l'ha d'aplicar són funcionaris

Gerard Pruna
1 min
Una gorra de Mossos d'Esquadra dins d'un cotxe patrulla / PERE VIRGILI

BarcelonaNou debat sobre l'equipament dels Mossos d'Esquadra. Si la passada legislatura la discussió va acabar amb les pilotes de goma, el conseller d'Interior, Jordi Jané, s'ha mostrat disposat aquest dimarts a crear una comissió d'estudi al Parlament sobre l'ús de pistoles elèctriques Taser per part dels Mossos. Durant la sessió de control al Govern i en resposta a una pregunta de la CUP, Jané ha assegurat que està disposat a parlar sobre els "avantatges i inconvenients" d'aquest armament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Jané ha defensat les pistoles elèctriques i ha destacat que països com Suïssa i Alemanya les fan servir. Aquesta mena d'armament ja va generar debat la passada legislatura, i l'anterior conseller, Ramon Espadaler, també les va defensar al·legant que no són "letals".

El departament d'Interior s'endevina com un dels més sensibles en l'equilibri entre JxSí i la CUP, ja que en la mateixa intervenció l'esquerra independentista ha reclamat al Govern que no apliqui la llei de Seguretat Ciutadana -coneguda com a llei mordassa- en compliment de la declaració de ruptura, un extrem que Jané ha matisat.

El conseller ha respost que no pot dir que no s'apliqui la llei -més enllà dels preceptes que el Consell de Garanties Estatutàries va jutjar inconstitucionals- perquè qui l'ha d'aplicar són funcionaris públics que han fet oposicions i tenen l'obligació d'aplicar-la. Tot i això, ha assegurat que el Govern farà sempre la interpretació més favorable als "drets fonamentals i les llibertats públiques".

stats