Política 18/11/2015

El ministeri d'Interior reacciona a les queixes i convida els Mossos a una reunió

Ara
2 min
Albert Batlle, director dels Mossos; el conseller Jordi Jané i el comissari en cap, Josep Lluís Trapero.

BarcelonaDesprés que el cap de setmana passat el conseller d’Interior, Jordi Jané, tornés a criticar les mancances dels fluxos informatius entre els Mossos i la Policia Nacional, el ministeri de l’Interior ha convidat la policia catalana i l’Ertzaintza a la pròxima reunió de seguiment del nivell d’alerta antiterrorista, que tindrà lloc demà. La taula es reunirà per “posar en comú la informació disponible i actualitzar els elements essencials de l’amenaça terrorista actual”, segons va informar la conselleria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D’altra banda, ahir el cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, va voler atenuar les queixes de Jané, tot i que sense desmentir-lo. En una entrevista a RAC1, Trapero va afirmar que “ja els agradaria a les policies d’altres països estar com nosaltres en matèries de coordinació, tot i que és cert que les coses no són perfectes i que han de millorar”. És públic l’episodi de la primavera en què dos agents de la Policia Nacional van alertar uns sospitosos de jihadisme que eren investigats pels Mossos, un cas que es va denunciar a l’Audiència Nacional i va quedar arxivat. Trapero vol donar el cas per tancat i ahir va assegurar que la ferida que va deixar ja ha cicatritzat.

De fet, va explicar que dilluns es va reunir amb la subcomissió que aplega periòdicament els responsables d’antiterrorisme dels Mossos i els responsables de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de Catalunya. Efectivament, aquesta subcomissió es va reunir dilluns i ho fa amb relativa freqüència: el problema és que és poc productiva perquè no pot ser-ho més. En aquesta trobada, segons han indicat fonts coneixedores del cas a l’ARA, tenien més informació sobre els atemptats de París els membres dels Mossos que els dels cossos estatals, perquè les dades bones de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil són a Madrid, no a la capital catalana.

stats