Política 15/10/2015

Junqueras crida a aprofitar l'"oportunitat històrica" de fer realitat la Catalunya que va "somiar" Companys

Núria Orriols
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha homenatjat aquest dijous Lluís Companys en la tradicional ofrena al Fossar de la Pedrera. En la commemoració del 75è aniversari de l'afusellament de l'expresident de la Generalitat, el republicà ha recordat la figura de l'expresident destacant la seva trajectòria de lluita per Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, recordant el seu testament personal i polític, ha assegurat que ara hi ha l'"oportunitat històrica" d fer realitat la Catalunya de Companys, que ha recordat que el mateix expresident va definir com un país que representa "pau, justícia i amor". "Ens toca a nosaltres omplir-la de contingut", ha assegurat Junqueras acompanyat d'una comitiva d'ERC, per fer realitat la Catalunya que va "somiar" l'expresident. "Sobre les nostres espatlles col·lectives descansa l'oportunitat i responsabilitat històrica", ha dit.

En declaracions als mitjans de comunicació, ha cridat a concentrar-se davant el Tribunal Superior de Justícia per defensar el dret a vot dels ciutadans.

stats