Política 29/03/2014

Jaume Collboni: "Els barcelonins d'esquerres han optat per fer una passa endavant amb nosaltres"

La segona candidata amb més suport, Carmen Andrés, assegura que els socialistes no estan ni "enfonsats" ni "dividits", i que tenen un "objectiu comú que és Barcelona".

Sara González
2 min

Barcelona"Els barcelonins d'esquerres han optat per fer una passa endavant amb nosaltres". Així ha celebrat aquest dissabte el socialista Jaume Collboni, la seva victòria en la primera volta de les primàries del PSC de Barcelona. Collboni, que ha obtingut 2.539 vots, ha assegurat que "avui pot començar a ser el moment decisiu per iniciar el canvi a l'Ajuntament de Barcelona", i per això ha fet una crida a la unitat dels socialistes. "Ens uneix la voluntat de lluitar contra les desigualtats" i a favor d'una "idea de Barcelona que no és compatible amb la dreta", ha afirmat, i ha afegit: "Tenim l'obligació d'assumir el mandat de canvi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exportaveu parlamentari del PSC, que ha destacat el fet que la seva candidatura hagi guanyat en sis dels 10 districtes de la ciutat, ha demanant el vot a la segona volta de les primàries. "Si rebo la confiança dels votants la setmana que ve faré una proposta formal de col·laboració amb les forces polítiques socials i progressistes de Barcelona per començar aquest canvi", ha afirmat, i ha conclòs: "Us convoco a recomençar, a tornar a començar a escriure la història de la nostra ciutat. Compto amb tots vosaltres".

D'altra banda, Collboni ha destacat, a més del debat "constructiu" entre els candidats al llarg de les primàries, el "procés inèdit i històric" que aquestes suposen per la història de la ciutat i el partit. Ha estat, segons ell, un acte de "valentia" del PSC. Pel que fa al nivell de participació, ha admès que és "millorable". No obstant això, ha pòsat en valor el fet que el 70% dels que han participat no siguin membres ni simpatitzants: "Sense tenir un lligam formal ens han volgut acompanyar en aquest primer tram del camí".

Ni "enfonsats" ni "dividits"

En una línia semblant, la segona candidata amb més suport, Carmen Andrés, ha assegurat que els socialistes no estan ni "enfonsats" ni "dividits", i que tenen un "objectiu comú que és Barcelona". "Els participants a les primàries no se senten amb la dreta que està involucionant Catalunya, Barcelona i Espanya", ha considerat, abans de demanar als ciutadans que "pensin molt en aquest factor" perquè l'esquerra pugui tornar a governar a la ciutat. "Hem aconseguit aixecar l'ànim per guanyar a Barcelona en el 2015", ha sentenciat Andrés.

stats