Política 22/10/2019

Joan Tardà: "El Procés no avançarà fins que no el lideri ERC"

L'exportaveu republicà reivindica Esquerra com el partit hegemònic i "l'únic que està al bell mig de la taula"

Ara
2 min
L'exportaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, en l'entrevista d'aquest matí a RN4

BarcelonaL'exportaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha apostat en una entrevista a RN4 per la convocatòria d'unes noves eleccions catalanes per "ampliar majories" i "encarar els propers mesos" amb un govern de "front ampli" (JxCAT, ERC, comuns i CUP) i ha assegurat que "el Procés no avançarà fins que no el lideri ERC". Tardà ha assegurat que el seu partit és "l'únic que està al bell mig de la taula" i ja ha arrabassat "l'hegemonia electoral als postconvergents", i ha posat d'exemple els resultats d'ERC en les últimes eleccions generals. També ha pronosticat que Esquerra tornarà a guanyar els comicis espanyols a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, ha matisat que JxCat encara té "l'hegemonia cultural", fet que per Tardà es va demostrar amb el pacte a la Diputació de Barcelona dels postconvergents amb el PSC. "Si ho haguéssim fet nosaltres, ens haguessin cremat la seu", ha afirmat Tardà. Precisament, pel que fa a les tensions entre ERC i JxCAT, Tardà ha remarcat que "no es tracta de barallar-se per repartir-se el pastís de l'independentisme, sinó de fer-lo més gran". També ha ratificat l'aposta per "la unitat d'acció" però no per la "unitat electoral", i ha demanat abandonar el "partidisme".

D'altra banda, Tardà ha remarcat que la solució al conflicte català "ha d'integrar independentistes i no independentistes". Ha advertit a les dues parts, tant a Sánchez com a Torra, que cal "acceptar el principi de realitat" i, a partir d'aquí, "començar a dialogar sense condicions".

També ha lamentat que el partit liderat per Sánchez s'hagi desplaçat cap a posicions més conservadores sobre el tema català, però ha assegurat que "amb un govern del PSOE amb el suport de Podem sempre serà mig bri més dialogant que no un govern del PP amb el suport de Cs". Per aquest motiu, ha avançat que, per Esquerra, "cada vegada és més difícil abstenir-se".

Gemma Nierga entrevista Joan Tardà 22/10/19

stats