Política 07/04/2014

Jordi Martí al PSC: "Disculpin les molèsties que hagi pogut ocasionar"

L'aspirant a alcaldable de Barcelona deixa la presidència del grup i assegura que no llença la tovallola, sinó que la guarda en un calaix

Maria Ortega
2 min
Jordi Martí en roda de premsa aquest dilluns / ACN

Barcelona"No vull ser una pedra a la butxaca de cara al futur". El socialista Jordi Martí ha justificat aquest dilluns la seva renúncia a continuar a l'Ajuntament de Barcelona per coherència. Després de quedar derrotat en unes primàries en les que ha reconegut que ho havia apostat tot -per la ciutat i per regenerar, també, el mateix partit-, Martí ha comunicat aquest matí que deixa de presidir el grup socialista i que renúncia també a l'acta de regidor per donar via lliure al nou alcaldable socialista, Jaume Collboni, per començar a liderar el seu projecte. "Quan et presentes amb un programa tan contundent, les conseqüències de la derrota han de ser més significatives", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martí, però, ha assegurat que no tira la tovallola, sinó que la guarda en un calaix per si li pot tornar a ser útil en un altre moment perquè, ha dit, el seu compromís amb Barcelona continua "intacte". "El compromís no el deixo", ha assegurat després de criticar la gestió de l'actual alcalde Xavier Trias.

Martí, que no estripa el carnet del partit, ha volgut agrair en la seva intervenció davant de la premsa tant la confiança que li va donar l'alcalde Jordi Hereu com la del propi partit per la seva "inconsciència" en nombrar-lo president del grup municipal. "Disculpin totes les molèsties que hagi pogut ocasionar", ha bromejat Martí, que s'ha mostrat convençut, sense concretar des d'on, de continuar treballant per una "alternativa d'esquerres el 2015". Ha agraït, també, la feina feta per l'equip de regidors que l'han acompanyat des que Hereu va renunciar a liderar el grup socialista a Barcelona.

La renúncia de Martí es farà efectiva en el pròxim plenari municipal, el del 9 de maig. "Ja no em toca a mi", ha assegurat quan se li ha preguntat pels futurs canvis al grup municipal. Ja ha traslladat la seva renúncia al primer secretari de la federació socialista a Barcelona, Carles Martí, i al mateix Collboni, que aquesta tarda reunirà el grup municipal.

stats