Política 09/10/2019

Sànchez i Cuixart responen a la petició de la Fiscalia reclamant la llibertat provisional

Salellas veu en la tardança de la sentència que "el tema no estava tan clar ni era tan senzill"

Acn
2 min
ANC i Òmnium convoquen una concentració a la plaça Catalunya per denunciar l'any de presó de Sànchez i Cuixart

BarcelonaLes defenses de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han presentat un escrit al Tribunal Suprem en què demana la llibertat provisional. Responen així a la petició de la Fiscalia, que ha sol·licitat fer una vista per decidir si cal prorrogar la situació de presó preventiva del dirigent de JxCat i del líder d'Òmnium Cultural, que el 16 d'octubre portaran dos anys empresonats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'escrit de Sánchez constata que no és procedent acordar la pròrroga de la presó provisional i demana la llibertat sense necessitat de convocar la compareixença dels dos acusats. Es remet a l'argumentació que ha fet servir per demanar la llibertat en altres ocasions, i també recorda el posicionament del grup de treball de detencions arbitràries de les Nacions Unides.

L'advocat de Jordi Cuixart, Benet Salellas, també ha valorat la petició de la Fiscalia i ha apuntat que és un acte "preventiu i fins i tot accessori", perquè el mateix tribunal pot convocar la vista d'ofici. Al seu parer, és un gest "simbòlic" més de la Fiscalia per "reforçar aquest encegament que té" amb la presó de Cuixart i Sànchez. La defensa del líder d'Òmnium també respondrà a la sol·licitud de la Fiscalia reclamant la seva posada en llibertat.

Si es fes una vista per allargar la presó preventiva dels dos acusats, Salellas ha remarcat que els tribunals especials com el Suprem acostumen a utilitzar la videoconferència amb els processats, i per tant seria possible que no hi hagués trasllat a Madrid.

Salellas: "Els temes quan són clars es resolen ràpidament"

Salellas també ha valorat que la "tardança" del Tribunal Suprem a l'hora de dictar sentència de l'1-O demostra que "el tema no estava tan clar ni era tan senzill". "Els temes quan són clars es resolen ràpidament", ha argumentat Salellas en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha afegit que "la crisi política en què està entrant aquesta sentència demostra la seva naturalesa claríssima de judici polític".

Salellas ha augurat que hi haurà unanimitat en la sentència, perquè "si hi hagués vots particulars obriria esquerdes". "I en aquesta operació d'estat contra l'independentisme, a les mateixes institucions de l'Estat no els convé que hi hagi vots particulars". El Suprem, ha conclòs, "complirà el paper que se li ha donat".

stats