Política 12/03/2014

Fernández Díaz minimitza la filtració de fotos del DNI dels jutges i recorda que "altres cossos policials tenen accés a les dades"

CiU pregunta si la publicació de les fotos oficials pretenia llançar "un missatge" de "sabem qui sou i on viviu" als magistrats

Acn
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, dilluns a Brussel·les per parlar d'immigració

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que "no entén" els motius de queixa dels jutges que van signar un manifest en favor del dret a decidir i van veure al cap d'uns dies com el diari 'La Razón' publicava les seves fotografies del DNI. La filtració es troba als jutjats, però segons el ministre els magistrats no haurien de tenir motiu de queixa perquè "se suposa que el que volen és que tingui notorietat". A més, ha assegurat que les fotografies podrien haver sortit d'altres estaments, i ha recordat que a més de la Policia Nacional, també té accés a la base de dades del DNI la Guàrdia Civil "i altres cossos policials", en una referència no explícita als Mossos d'Esquadra. El 10 de març el jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona va obrir diligències per la denúncia presentada per una vintena de jutges que van veure publicada la seva fotografia del DNI a 'La Razón'. La jutgessa ja va demanar a la Policia Nacional que identifiqui les persones que han accedit a la base de dades del DNI.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la sessió de control del Congrés al govern espanyol el diputat de CiU Feliu Guillaumes ha preguntat al ministre si l'objectiu de la filtració de les fotografies del DNI era llançar un "missatge" als magistrats de l'estil: "Sabem qui sou i on viviu".

Guillaumes ha recordat que Interior ja va filtrar un informe fals sobre el president de la Generalitat, Artur Mas, en plena campanya electoral, i després altres sobre professors navarresos. Per tot plegat, segons Guillaumes, sembla que prima la pràctica "habitual" a la "legal".

En la seva resposta, Fernández Díaz ha assegurat que a CiU i a qui "els menen" els "molesten algunes investigacions que s'estan fent als tribunals sobre pràctiques no precisament legals", i ha afegit que "no entén" que els jutges signin un manifest públic i es "molestin" perquè un mitjà de comunicació publiqui les seves fotografies, perquè "se suposa que el que volen és que tingui notorietat".

En aquesta línia argumental, ha recordat que "no totes les fotografies" que va publicar 'La Razón' eren del DNI, perquè "unes quantes no ho eren", i "a més" la "pràctica habitual de tots és fer servir la mateixa fotografia del DNI per a altres documents públics o finalitats".

"Altres cossos policials" tenen accés a les dades del DNI

Per últim, Fernández Díaz ha recordat a Guillaumes que "l'accés a la base de dades del CNI no és exclusiu del Cos Nacional de Policia, sinó "també de la Guàrdia Civil, i, escolti'm, d'altres cossos policials". "M'ha entès?", ha preguntat a Guillaumes.

En aquest marc, ha assegurat que "el que no fa el seu govern" són "llistes de periodistes que tenen afinitat ideològica amb determinats governs". "Això ho fan alguns de pròxims a vostè, i aquest govern per descomptat no ho farà", ha conclòs.

stats