ELECCIONS EUROPEES
Política 23/05/2014

Terricabras a Duran: "Sense ERC, el president de la Generalitat ja estaria arraconat"

El candidat europeu no veu Esquerra com un partit "extremista", tal com insinua el líder d'Unió a la seva carta web

Acn
2 min
La plana major d'ERC i NECat, davant del mercat de Santa Caterina / ACN

BarcelonaEl cap de llista d'ERC a les europees, Josep-Maria Terricabras, divergeix àmpliament de l'opinió que ha mostrat aquests darrers dies el president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, al voltant del paper d'Esquerra en el procés sobiranista. Segons Duran, amb ERC el procés seria "molt més feble", ja que és més fàcil "arraconar els extrems".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Terricabras ho veu de manera molt diferent. Els ciutadans, explica, els estan atorgant la confiança perquè perceben un projecte integrador, sense el qual seria impossible avançar cap al 9-N. "Sense ERC, el president de la Generalitat ja estaria arraconat", ha opinat en l'últim acte electoral abans del míting de tancament de campanya d'aquest divendres a Terrassa, en què ha negat també que aquest sigui un partit "extremista".

"El problema és si s'arracona Catalunya o no", ha continuat Terricabras, que ha definit ERC com una de les forces que "apuntalen" el país. Tant els republicans com ICV-EUiA i la CUP són "socis" de CiU en el camí cap al 9-N, tot i que "evidentment" discrepen en qüestions econòmiques i socials de la federació nacionalista.

El cap de llista dels republicans està convençut que, sense ERC, Mas "ja estaria arraconat" i que, per tant, el paper de suport que Esquerra està fent al Govern és fonamental perquè el procés sobiranista avanci. Si els ciutadans decideixen atorgar-los la majoria a les urnes en les properes eleccions europees "no s'equivocaran", com tampoc s'equivocaran si decideixen votar algun altre partit perquè, segons Terricabras, "el poble no s'equivoca mai".

El candidat a les europees també ha lamentat que Duran i Lleida hagi retret a ERC a través de la carta web que fes president José Montilla. "És lleig fer retrets mirant el passat com fa Duran. Nosaltres podríem fer retrets enormes però no volem mirar enrere sinó endavant", ha explicat.

Pel que fa a l'estat de salut del president d'Unió, que no podrà participar tampoc en el míting final de campanya de la federació nacionalista per problemes d'esquena, Terricabras li ha desitjat una ràpida recuperació. A més, ha negat que en cap moment hagi fet broma de l'estat de salut de Duran i Lleida. "Jo no faré mai mofa de l'estat de salut de ningú. Lamento si algú en fa, però jo no en faré perquè em sembla indigne", ha indicat.

A través de Twitter, Duran va lamentar aquest passat dijous que el president d'ERC, Oriol Junqueras, hagués ironitzat amb la seva absència durant la campanya electoral de CiU, sense tenir en compte els seus problemes d'esquena.

stats