CANVI DE CICLE
Política 02/11/2012

Duran: "És dolent per a Espanya no tenir Catalunya i és dolent per a Catalunya no tenir Espanya"

El líder d'Unió afirma que "no hi ha una gran majoria de ciutadans a Catalunya que desitgin un escenari d'independència" i rebutja una consulta sense l'acord amb Madrid

Ara
2 min
Duran i Lleida a Mataró. MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest divendres en una entrevista de Luis del Olmo a ABC Punto Radio que ell mai ha estat "partidari de la independència", i ha afirmat que no veu "l'escenari d'una Catalunya sense Espanya". "És dolent per a Espanya que no tingui Catalunya i és dolent per a Catalunya no tenir Espanya", ha afegit el dirigent democristià, que també ha avisat que Catalunya "no ha de fer un referèndum que no sigui legal", és a dir, sense acord amb l'Estat. De fet, segons afirma, "no hi ha una gran majoria de ciutadans a Catalunya que desitgin un escenari d'independència", i ha insistit en la possibilitat que Espanya veti a la UE un possible estat català. Duran, per tant, crida Mas a negociar amb Mariano Rajoy un "estatus especial per a Catalunya", i no a pretendre la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes afirmacions xoquen amb els plans d'Artur Mas, que preveu una consulta d'autodeterminació sigui amb l'acord o no de l'Estat, i, de fet, Duran ha reconegut que el president de la Generalitat és "més independentista" que ell. Quant a l'agreujament de les relacions entre Catalunya i Espanya, el líder d'Unió diagnostica que "les dues parts estan cometent errors" i que "polítics i mitjans de comunicació estan cometent excessos". Així mateix, ha tret ferro als caces que han causat molèsties en sobrevolar diverses comarques de Girona i Lleida: "Estic acostumadíssim a veure F-18 sobrevolant el meu poble- que està molt a prop de la base d'Aragó". "S'està exagerant- sobre això", ha afegit Duran, que tampoc no comparteix la carta dels eurodiputats catalans contra les possibles pressions militars contra Catalunya, i no s'ha mostrat sorprès per la prohibició de la campanya per incentivar el vot per part de la Junta Electoral Central.

stats