CONSULTA INTERNA A UNIÓ
Política 12/06/2015

Duran, contra els crítics: "La raó de ser d'Unió no és aportar noms a una llista electoral"

El líder dels democristians rebutja en un article a 'La Vanguardia' que amb una majoria d'escons es pugui declarar la independència

Ara
2 min
Duran i Lleida, amb Castellà darrere / EFE

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, defensa aquest divendres en un article a 'La Vanguardia' el contingut de la pregunta de la consulta interna de diumenge i desgrana els seus arguments a favor del sí. Així mateix, replica a un dels dirigents democristians favorables al no, Antoni Castellà, que va assegurar que els crítics estan disposats a fer costat a Artur Mas el 27-S. "Amb el màxim respecte per a tothom, la raó de ser d'Unió no és aportar noms a una llista electoral, sinó idees i propostes a uns objectius que només seran assolibles quan siguin compartits per una gran majoria, que sempre exigirà sumar més enllà de una llista electoral", afirma el també líder de CiU al Congrés dels diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la consulta del 14-J, Duran afirma que "s'ha dit que és complexa, però complexa és la situació a Catalunya com per despatxar-amb simplificació", i carrega contra els que volen declarar la independència amb una majoria de diputats: "Les decisions s'han de prendre per la majoria de vots de la ciutadania i no d'escons. No té sentit que per reformar l'Estatut, aprovar la llei electoral o designar al Síndic de Greuges es necessitin dues terceres parts dels escons i que per declarar la independència sigui suficient amb un escó més a favor".

Així mateix, el líder d'Unió reitera la necessitat d'insistir amb el diàleg, ja que "només si elevem amb pulcritud exquisida la bandera del diàleg sense condicions prèvies -que no vol dir renúncies-, tindrem capacitat per sensibilitzar a la UE i a la comunitat internacional del fet que Madrid no dialoga i posa en perill l'estabilitat política i la situació econòmica de Catalunya, d'Espanya i d'Europa". Igualment, crida a respectar la legalitat, encara que no agradi, i a renunciar a la declaració unilateral d'independència: "O no hem de complir la llei que considerem injusta, com diu la futura alcaldessa de Barcelona? Qui dirà quina és justa i quin no ho és?". De fet, creu que la via unilateral expulsaria Catalunya de la UE "a no ser que tinguéssim la unanimitat dels estats membres".

Sigui com sigui, Duran afirma que no pretén "trencar res", sinó només "aportar i sumar". En tot cas, afirma que només vol acostar postures amb CDC, els únics amb els que tenen un compromís, i llença un dard als republicans: "No en tenim cap amb ERC, entre moltes raons perquè acostuma a no complir-los".

stats