Política 14/11/2013

Duran creu que el missatge de Junqueras a Brussel·les és "completament contraposat als interessos de Catalunya"

El líder d'Unió considera desassenyada la proposta de paralitzar l'economia catalana i considera "imprescindible" mantenir el diàleg amb l'Estat "fins a l'últim segon"

Ara
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida està convençut que CiU i l'ERC d'Oriol Junqueras (a la dreta) no poden impulsar en solitari el procés pel dret a decidir.

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida desaprova taxativament les paraules del president d'ERC, Oriol Junqueras, aquest dimecres a Brussel·les, on va llançar la proposta de paralitzar l'economia catalana durant una setmana com a mesura de pressió a l'Estat per convocar la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És un missatge completament contraposat als interessos de Catalunya i al mateix objectiu de la independència, i el lloc menys adequat per fer-ho és Brussel·les", ha considerat el líder d'Unió als micròfons d''El matí de Catalunya Ràdio', alhora que ha qualificat la proposta de desassenyada.

Sobre la reunió que va mantenir ahir amb el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, Duran ha considerat que hi ha dos punts fonamentals de discrepància amb els socialistes espanyols. El primer, que el PSOE no defensa el dret a decidir; el segon, que proposa una reforma constitucional inviable, ja que no té el suport del PP. Tanmateix, el líder d'Unió fa una crida "imprescindible" a mantenir el diàleg "fins a l'últim segon", tant amb el govern espanyol com amb la resta de partits polítics, per tal de fer calar el missatge a Madrid que hi ha un "greu problema polític espanyol" que requereix "una resposta i una solució política d'Estat". "No conceptuo la democràcia sense diàleg", ha conclòs Duran.

stats