CANVI DE CICLE
Política 25/11/2013

CDC acusa PSC, PP i C's de fer un "plantejament deshonest" en deslligar progrés social i nacional

Josep Rull valora positivament el primer any de l'acord amb ERC i defensa que amb eines d'estat es podria lluitar millor contra la crisi

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha acusat PSC, PP i C's de fer un "plantejament radicalment deshonest" per voler separar el debat de les retallades de la consulta. Ho ha dit en roda de premsa aquest dilluns després de la reunió de la permanent del seu partit, en què ha insistit que "sense progrés nacional a Catalunya no hi ha progrés social". "La prioritat són les persones", ha subratllat, i ha afegit que "el dia a dia és la plataforma de l'èxit del procés i del manteniment de l'estat del benestar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull ha fet una valoració positiva del primer any de l'actual legislatura i de l'estabilitat assolida amb "bon acord amb ERC". En aquest sentit, hauria permès avançar en la sortida de la crisi i l'assentament de l'estat del benestar, l'estabilitat de les finances, la regeneració democràtica i la transició nacional cap a la consulta. "Estem esprement els instruments limitats de l'autonomia" per progressar econòmicament i socialment, ha assegurat el dirigent convergent, que creu que amb les eines d'un estat es podria avançar més.

"Neguit" per les enquestes

Tot i això, Rull ha reconegut "neguit" i "preocupació" per l'evolució de les enquestes, que preveuen una caiguda en picat de CiU. Ha matisat, però, que "els ciutadans jutjaran per la determinació i resultats contra la crisi i per la culminació del dret a decidir, no pel mentrestant". "Tots els governs d'Europa es troben en erosió", ha insistit.

stats