Política 08/06/2017

L'Audiència Nacional confirma presó incondicional per a Edmundo Rodríguez, mà dreta d'Ignacio González

El jutge Eloy Velasco desestima el recurs que va presentar l'expresident de la filial del Canal d'Isabel II a l'Amèrica Llatina

Ara
1 min
La Guàrdia Civil va traslladar ahir l’expresident madrileny Ignacio González per declarar a l’Audiència Nacional.

BarcelonaL'Audiència Nacional ha confirmat presó incondicional per a la mà dreta d'Ignacio González i expresident de la filial del Canal d'Isabel II a l'Amèrica Llatina, Edmundo Rodríguez Sobrino. El jutge Eloy Velasco considera que continua havent-hi risc de fuga, d'obstrucció de la investigació i d'ocultació de proves. D'aquesta manera, el jutge ha desestimat el recurs que va presentar la defensa de Rodríguez, que en demanava la llibertat, una sol·licitud a la qual la Fiscalia Anticorrupció es va oposar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la interlocutòria, la sala penal de l'Audiència Nacional avala els principis pels quals es va demanar presó provisional i justifica la mesura pel "clar" risc de fuga que "suposaria la posada en llibertat provisional, amb fiança o sense, o altres mesures cautelars", a més de tenir en compte el "risc d'alteració de fonts de prova i de reiteració delictiva".

De fet, els magistrats veuen "greus indicis" que Edmundo Rodríguez pugui participar en "conductes que podrien constituir delictes múltiples". Entre els delictes que estableix la interlocutòria, hi ha els de "pertànyer a una organització criminal, prevaricació administrativa, malversació de fons públics, corrupció en negocis, negociacions prohibides a funcionaris, blanqueig de capitals i contra la hisenda pública".

Edmundo Rodríguez va entrar a la presó juntament amb l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, fa més d'un mes en el marc de les imputacions i detencions que el jutge va fer en l'operació Lezo, un entramat de corrupció al voltant de l'empresa pública Canal d'Isabel II.

stats