Política 11/04/2018

L'Audiència Nacional investiga les quatre persones que acompanyaven Puigdemont quan tornava de Finlàndia

El jutge admet a tràmit la denúncia de la fiscalia per encobriment

Ara
2 min
Puigdemont a la sortida de la presó de Neumünster

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea ha admès a tràmit la denúncia per un delicte d'encobriment que va presentar la fiscalia contra les quatre persones que van acompanyar Carles Puigdemont en el seu viatge de tornada de Finlàndia, en el qual va ser detingut a Alemanya, segons informen fonts jurídiques. Tres dies després que la policia alemanya detingués el president de la Generalitat, la policia espanyola també van detenir els dos mossos que acompanyaven Puigdemont i l'historiador Josep Lluís Alay.

Tots tres van quedar en llibertat després de negar-se a declarar. Les detencions es van produir l'endemà que la Fiscalia General de l'Estat anunciés que havia obert una investigació per un presumpte delicte d'encobriment contra les persones que acompanyaven Puigdemont quan entrava a Alemanya a petició de la policia espanyola.

A més dels tres detinguts, l'Audiència Nacional també investiga l'empresari Josep Maria Matamala, que sempre ha estat al costat de Puigdemont des del seu exili. Tots quatre anaven al cotxe amb Carles Puigdemont quan la policia alemanya va aturar el vehicle i va detenir el president per l'ordre europea de detenció que havia emès el jutge Pablo Llarena després de dictar l'ordre de processament per delictes de rebel·lió i malversació de fons públics.

Amb la instrucció tancada contra la cúpula dels Mossos per sedició i organització criminal, Carmen Lamela passa a un segon pla a l'Audiència Nacional i pren protagonisme un nou magistrat: Diego de Egea. Conegut per la seva línia dura, ha agafat les regnes tant de la investigació contra els CDR com també dels encobriments de Puigdemont. Tot i que encara no ha citat als quatre acompanyants del president de la Generalitat en el cotxe a Alemanya, el magistrat ha acceptat el cas i ara ha de determinar on va començar a cometre's el delicte per decidir si remet el cas a uns jutjats catalans.

stats