Política 24/05/2015

El PSC torna a guanyar als feus de L'Hospitalet de Llobregat i Cornellà, però es queda sense majoria absoluta

ERC irromp en aquests municipis al mateix temps que CiU pràcticament desapareix

Ara
1 min
Núria Marín, aquest dijous al Parlament / ACN

BarcelonaL'Hospitalet de Llobregat i Cornellà, dos dels feus tradicionals del PSC, han tornat a votar majoritàriament socialista. De totes formes, en cap dels dos municipis hi tindrà majoria absoluta i haurà de pactar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A L'Hospitalet, Núria Marín ha obtingut 11 dels 27 regidors del consistori amb el 100% escrutat. Això suposa un descens de dos regidors respecte al 2011. El segon partit més votat ha estat Ciutadans amb 4 regidors (fa quatre anys no va entrar al consistori). La tercera posició l'ocupa ICV i la quarta el PP, tots dos amb 3 regidors. Després venen Esquerra Republicana i Ganemos, amb dos regidors, i CiU i CUP, amb un.

Pel que fa a Cornellà, el PSC d'Antonio Balmón torna a guanyar les eleccions però obté 11 regidors i no manté els 14 regidors, i per tant la majoria absoluta, que tenia fins ara. En segon lloc queda Cornellà en Comú (de l'òrbita Podem), amb 4 regidors, i en tercer Ciutadans amb 3 regidors. El PP, ERC i ICV venen a continuació (2 regidors). CiU, que fins ara hi tenia tres regidors, no aconsegueix entrar al consistori en aquesta ocasió.

Resultats a L'Hospitalet de Llobregat (100% escrutat):

PSC 11

C's 4

ICV 3

PP 3

ERC 2

Ganemos 2

CiU 1

CUP 1

La majoria absoluta està en 14 regidors

Resultats a Cornellà (100% escrutat)

PSC 12

CEC 4

C's 3

PP 2

ERC 2

ICV 2

La majoria absoluta està en 13 regidors

stats