Política 07/03/2018

L'advocat de Sànchez estudia demanar mesures cautelars a Estrasburg si Llarena no resol abans de dilluns

Pina i Torrent es reuneixen per estudiar com es podria forçar un pronunciament abans del ple

Núria Orriols
2 min
El president de l’ANC,  Jordi Sànchez, a l’entrada  de l’Audiència Nacional.

BarcelonaLes reunions i les negociacions no s'aturen al Parlament. Aquesta tarda, segons fonts coneixedores de les trobades, l'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, s'ha reunit amb el president del Parlament, Roger Torrent, i també posteriorment amb els portaveus de JxCat, Elsa Artadi i Albert Batet, per valorar les accions que es poden dur a terme si el jutge Pablo Llarena no es pronuncia abans de la investidura. Aquest dimecres el Tribunal Suprem ha donat cinc dies a les parts perquè presentin el seu escrit i és probable que no resolgui el recurs de Sànchez abans del dilluns 12, dia en què està fixada la investidura. Una decisió, sumada a la del Tribunal Constitucional de mantenir en presó preventiva Sànchez, que deixa en l'aire la seva investidura. Tanmateix, fonts de JxCat i de l'entorn de Torrent argumenten que Llarena sí que podria resoldre sobre el permís penitenciari perquè Sànchez assistís al ple, més enllà del que decideixi sobre la mesura cautelar de presó preventiva. De fet, fonts jurídiques expliquen que la defensa estudia demanar al Tribunal Suprem que resolgui sobre el permís penitenciari abans de divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És per això que de moment el Parlament no mourà peça per ajornar el ple, ja que encara hi ha temps perquè el jutge es pronunciï.

D'altra banda, Pina també valora presentar una demanda de mesures cautelars davant el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) per protegir els drets del candidat a la presidència de la Generalitat, tal com ha avançat Catalunya Ràdio i ha recollit l'ACN.

De fet, dimarts la mesa del Parlament va demanar als serveis jurídics de la cambra que estudiessin si la cambra pot demanar al Suprem que deixi sortir Sànchez per acudir al debat d'investidura. Segons fonts jurídiques, les accions les podria dur a terme el president del Parlament, que és qui ha signat la proposta que formalitza Sànchez com a candidat, després de la ronda de contactes amb els grups parlamentaris.

La CUP, a l'espera dels serrells de JxCat i ERC

Paral·lelament també continuen les negociacions sobre el Govern i el full de ruta. La CUP espera des d'ahir la nova proposta de JxCat per decidir el seu suport a la investidura de Sànchez, que tal com publica aquest dimecres l'ARA passa per acabar el mandat amb un projecte de Constitució i que el Parlament tingui un paper en el procés constituent -a través de comissions d'estudi sobre el model de país-. Tanmateix, encara no s'ha fet arribar aquest document a la CUP perquè JxCat i ERC encara tanquen "serrells" sobre l'estructura del Govern.

Segons fonts coneixedores de les negociacions, quan s'enllesteixin aquests detalls s'enviarà per escrit la proposta a la CUP perquè activi un altre cop el seu procés intern per valorar-la.

stats