CANVI DE CICLE
Política 03/12/2012

ICV demana a ERC que no sigui la "crossa" de CiU i lamenta la seva poca convicció contra les retallades

Laia Ortiz mostra la preocupació del partit per l'apropament republicà a les tesis de la federació

Acn
2 min
La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, en roda de premsa

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha demanat a ERC que no faci de "crossa" de CiU, i ha lamentat la seva "poca convicció" per canviar la política de retallades. "Ens preocupa aquesta deriva d'ERC parlant de governs tècnics, de contractes programa, proposant poc contingut i amb poca convicció per capgirar aquestes polítiques que han estat empobrint el país", ha subratllat Ortiz en roda de premsa, on ha deixat clar que el seu partit no pactarà "amb aquella gent que ha estat aplicant dogmàticament les polítiques d'austeritat neoliberal i les retallades a les persones més vulnerables". El que farà ICV, ha insistit, és liderar un front contra les retallades, i ha tornat a convidar ERC a sumar-s'hi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortiz ha subratllat que el president d'ERC, Oriol Junqueras, parla molt de pactes i de contractes programa, però no posa línies vermelles, quan el que hauria de fer és posar-ne moltes. En tot cas, ha recordat que ICV ja ha fixat el seu posicionament: no hi haurà acords amb CiU per continuar amb la política de retallades. L'alternativa que proposen els ecosocialistes és precisament la contrària, fer un front de les forces que es diuen d'esquerres per combatre les polítiques d'austeritat.

En aquest punt, ha instat a traslladar la política al Parlament i que sigui la cambra qui es posicioni sobre el dret a decidir i també sobre les polítiques socials. "El que cal és donar-li la volta a les polítiques de CiU com un mitjó i no fer de crossa perquè continuïn amb les retallades", ha dit a ERC. També ha considerat una "aberració" que ERC parli de govern tècnic, quan són aquest tipus d'executius els que han aplicat l'austeritat al servei dels mercats i dels interessos de les entitats financeres.

stats