Política 21/09/2019

Lastra acusa Podem de voler sotmetre el PSOE a un "xantatge"

La portaveu socialista acusa la formació lila de no buscar "una negociació sincera"

Ara
2 min
Lastra acusa Podem de voler sotmetre el PSOE a un "xantatge"

MadridLa portaveu del PSOE al Congrés de Diputats, Adriana Lastra, ha assegurat que Unides Podem volia sotmetre a "xantatge" el partit socialista durant les negociacions per formar un govern progressista i que Espanya no es mereix tornar a les urnes el 10 de novembre. "En una situació de bloqueig com la que hem patit, en la qual no s'ha volgut reconèixer el resultat electoral i en la qual no hi ha alternativa viable al partit socialista i a la candidatura de Pedro Sánchez, ens hem trobat amb un partit (Unides Podem) que més que anar a una negociació sincera va anar a sotmetre'ns a xantatge", ha assenyalat Lastra en declaracions en el marc de la XII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha subratllat que el Partit Popular i Ciutadans també han contribuït a "mesos de bloqueig" per impedir la constitució de l'executiu central, cosa que ha portat Espanya a un "empipament considerable". "Tenim 123 escons i doblem el següent partit. Espanya no es mereixia haver de tornar a les urnes", ha apuntat. Tot i això, Lastra ha indicat que, tot i els intents frustrats per formar govern, les relacions entre els diferents partits polítics "mai" poden estar trencades perquè sempre han de parlar de "moltes coses".

La portaveu parlamentària socialista ha subratllat que el PSOE sortirà a "guanyar" el 10 de novembre amb un programa electoral en el qual s'inclouen les 370 mesures que va oferir a Unides Podem i que la formació havia pactat anteriorment amb la ciutadania. "Anem amb un programa electoral que parla de justícia social, de la lluita contra la desigualtat, de canvi climàtic...", ha afegit.

D'altra banda, Lastra ha manifestat que el PSOE ja s'ha acostumat a les "desqualificacions" per part d'Unides Podem i que fins i tot que ha arribat a demanar a Pablo Iglesias que deixés d'"insultar" el president del govern en funcions, Pedro Sánchez. "Els demanaria mesura. Nosaltres no estem entrant en provocacions. El que hem de fer ara és parlar amb la ciutadania. El que sí que puc dir és que nosaltres vam anar a una negociació sincera i per això vam fer cinc propostes diferents (a Unides Podem) i fins i tot vam anar a oferir un govern de coalició".

"La resposta del senyor Iglesias va ser 'no' en tot moment. Crec que l'ha vist tot Espanya. Sortirem a guanyar les eleccions el 10 de novembre i el que volem és parlar amb tot Espanya, amb tots els ciutadans", ha afegit.

stats