Llarena dicta ordres de detenció europea i internacional contra tots els exiliats excepte Gabriel

El jutge instructor atén la petició de la fiscalia i l'acusació popular

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha dictat ordres de detenció europea i internacional contra tots els dirigents independentistes exiliats excepte Anna Gabriel. Per tant, es reobre el front de la causa per rebel·lió fora de les fronteres espanyoles, que Llarena va tancar en el seu moment en veure que la justícia belga posava traves a l'extradició de Puigdemont i la resta de consellers a Brussel·les. 

Un cop dictades les ordres de processament aquest divendres, Llarena ha tramitat via Interpol i la Sol·licitud d'Informació Complementària a l'Entrada Nacional (SIRENE) les ordres de detenció. Serà aquest últim òrgan administratiu el que les cursarà a tots els països. Puigdemont aquest dissabte havia de tornar de Finlàndia en direcció a Brussel·les. Comín és a Bèlgica, així com Meritxell Serret i Lluís Puig, mentre que Clara Ponsatí és a Escòcia.

Anna Gabriel, en canvi, queda exempta d'aquesta situació donat que Llarena ha decidit processar-la pel delicte de desobediència, molt menor comparat amb els de rebel·lió i malversació.