Política 06/06/2019

Llauradó es postula com la nova alcaldessa republicana de Reus

ERC es debat entre un pacte amb JxCat o el PSC, la CUP com a tercer soci de govern i deixant fora Ara Reus

Acn
2 min
L'alcalde de Reus amb altres regidors del municipi en la roda de premsa d'aquest divendres

BarcelonaLa candidata d'ERC a Reus, Noemí Llauradó, va postular-se ahir per ostentar l'alcaldia de la ciutat. La republicana considera que la crescuda en vots de la formació, que ha passat de 2 a 6 regidors, l'avala com a líder d'un nou govern. Així, va plantejar dos escenaris de pactes: un front independentista, amb JuntsxReus i la CUP, o bé un d'esquerres, amb el PSC i la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Respecte a la possibilitat de pactar amb el PSC, Llauradó va afirmar que "exploren" aquesta via malgrat les reticències del partit a nivell nacional sobre aliances amb els socialistes, malgrat que la seva prioritat és bastir "un govern independentista". Ambdues fórmules exclouen Ara Reus, fins ara soci de govern del PDECat i ERC. "Com que no s’ha posicionat, ni d’esquerres o dretes, o independentista o no, queda exclòs de l’equació", va considerar Llauradó.

ERC, amb uns resultats històrics a la capital del Baix Camp, on ha triplicat el nombre de regidors, no té pressa per negociar. Fins ara la formació ha mantingut contactes individuals amb les formacions amb qui té interès de pactar, però ara les emplaçarà a mantenir trobades conjuntes de cadascun dels dos fronts possibles. Segons Llauradó, "són els que ha volgut la ciutadania, a través dels vots".

Per a ERC, la CUP, fins ara a l’oposició, podria suplantar Ara Reus com a tercer soci de govern, ja sigui en l’eix nacional -sumant 16 regidors dels 27 en joc al consistori reusenc- com el d'esquerres -serien 15 regidors. El dubte que plana, però, és que els cupaires s'avinguin a qualsevol d'aquests dos pactes després d'haver expressat el seu posicionament contrari al partit de Carles Pellicer i també al PSC. L'altre gran interrogant és que Junts per Reus estigui disposada a cedir o compartir l’alcaldia.

stats