Política 18/04/2018

Lluís Puig participa en un homenatge a Pedrolo a la seu de la delegació de la Generalitat a Brussel·les

El govern espanyol estudia possibles represàlies

Ara / Acn
1 min
El conseller Lluís Puig ha intervingut en un acte a la seu de la Generalitat a Brussel·les

Brussel·lesEl conseller de Cultura, Lluís Puig, ha estat aquest dimecres el primer membre del Govern que accedeix a la delegació de la Generalitat a Brussel·les des de l'aplicació del 155. "Des de la cultura, particularment, i com a ciutadà lliure davant la justícia europea, és un plaer ser aquí", ha manifestat en l'acte d'homenatge al 100è aniversari del naixement de l'escriptor Manuel de Pedrolo. Segons fonts de la delegació, Puig no era a la llista de convidats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El govern espanyol va cessar en aplicació de l'article 155 el delegat de la Generalitat davant les institucions europees, Amadeu Altafaj, i des d'aleshores controla aquest espai a Brussel·les. De fet, el mes de gener va impedir que el president del Parlament, Roger Torrent, s'hi reunís amb el cap de l'executiu, Carles Puigdemont. Aquell dia el ministeri d'Exteriors va ordenar que es tanqués la delegació i va enviar tots els treballadors a casa.

La presidenta del Casal Català de Brussel·les, Roser Maresma, ha agraït els "esforços" per poder celebrar la Setmana Catalana i ha dit que per molts l'acte d'aquest dimecres és una "retrobada molt important" davant "l'anormalitat" dels últims mesos. "Malgrat tot, crec que avui qui ha d'inaugurar la Setmana Catalana és el conseller Lluís Puig", ha afegit donant-li pas en un gest improvisat. L'executiu estatal ja estudia possibles represàlies per la participació de Puig en l'acte.

stats