Política 26/05/2013

Corominas recorda a Duran que Unió es va presentar amb un programa "compromès amb el dret a decidir i l'estat propi"

El dirigent de CDC assegura que no té "cap dubte que CiU arribarà al final del procés"

Acn
3 min

LleidaEl vicesecretari general de coordinació institucional de CDC, Lluís Maria Corominas,ha recordat al líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, que el seus partits es van presentar conjuntament a unes eleccions amb un programa que es comprometia amb el camí a "exercir dret a decidir per poder treballar en un estat propi". Corominas ha reaccionat així a l'entrevista a un diari espanyol on Duran assegura que "en la pràctica, del procés sobiranista no hi ha res" i treu ferro a les iniciatives preses fins ara pel Govern en aquesta matèria. El dirigent de CDC, però, ha assegurat que no té "cap dubte" que tant el seu partit com Unió "arribaran fins al final del procés".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que Duran i Lleida hagi tret pes al procés sobiranista que s'està impulsant a Catalunya en una entrevista a La Razón, Josep Maria Corominas ha volgut destacar que tant Unió com CDC es van presentar a les passades eleccions amb un programa "molt clar", en ser preguntat pel tema durant la seva visita a l'Aplec del Caragol de Lleida. "Dels companys d'Unió m'agrada destacar el seu compromís des del principi cap al dret a decidir, i el seu compromís amb el milió i mig de vots a un programa on posava clarament que Catalunya volia exercir el dret a decidir per poder treballar en un estat propi en el marc d'Europa", ha dit Corominas per recordar als democristians que formar part de CiU implica impulsar aquest procés.

De la mateixa manera, el dirigent de CDC també ha recordat que durant els darrers mesos i anys els diputats d'Unió al Parlament han votat i mostrat "el seu compromís amb les declaracions i mocions" que avalen el procés. A més, ha remarcat, "qui presidirà la comissió d'estudi pel dret a decidir al Parlament és Núria de Gispert, destacada dirigent d'Unió". És per això que Corominas ha reconegut que "el procés jurídic serà difícil", però no veu per enlloc la possibilitat que Unió se'n desentengui del procés. "No hi ha res que pugui parar la voluntat d'un poble, no hi ha marxa enrere amb el procés", ha sentenciat, tot recordant que "el Govern de CiU està tirant endavant el procés, i tant a les votacions al Parlament com a la comissió d'estudi, Unió hi és".

Per Corominas, les de Duran són "declaracions conjuntural" que s'han de posar "en el context del mitjà" on s'han fet, i això elimina les possibles contradiccions. "On es prenen decisions és als programes electorals i a les votacions al Parlament. No hi ha cap votació on CDC i Unió hagin votat diferent en aquest tema", ha sentenciat, tot apuntant que "nosaltres no tenim cap dubte que CiU arribarà al final d'aquest procés".

Resposta "unitària" a la LOMCE

A dos dies de la cimera que el Govern celebrarà amb els partits contraris a la LOMCE de l'executiu espanyol, Corominas ha destacat que el president, Artur Mas, ha volgut convocar aquesta reunió "seguint la línia d'unitat social, política i amb la comunitat educativa per la llengua i els temes educatius". "Pretenem que la resposta que es doni des de la societat catalana sigui el més unitària possible, ja que no és només una llei educativa, sinó una llei que alteraria la convivència normal que hem tingut tots aquests anys, el model d'immersió i la capacitat que tenim de decidir com volem educar els nostres fills a els nostres escoles", ha reclamat Corominas.

stats