Política 11/09/2015

Rabell: "Lluitarem i vencerem com un sol poble"

El líder de Catalunya Sí que es Pot matisa el discurs de Pablo Iglesias i reivindica que el poble no deu "res a les 400 famílies que governen aquest país"

Sara González
2 min
Lluís Rabell en l'acte d'inici de campanya al Casinet d'Hostafrancs / MARC ROVIRA

BarcelonaEl cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha donat el tret de sortida a la campanya electoral des del Casinet d'Hostafrancs tot reivindicant que cal "donar veu a la gent senzilla i treballadora". Ha assegurat que aquesta cursa electoral va de "David i Goliat" i ha recordat que la seva gran virtut és tenir aliats més enllà de les fronteres catalanes, tot una evidència que plantegen aquestes eleccions com l'avantsala de l'intent d'assalt a la Moncloa de Pablo Iglesias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, després de les polèmiques declaracions del líder de Podem dimecres a Rubí, on va demanar el vot als ciutadans que "no s'avergonyeixen de tenir pares andalusos o avis extremenys", Rabell ha proclamat: "Llluitarem i vencerem com un sol poble". Ha insistit, a més, que no es deixaran "dividir ni enfrontar pels que diuen que o s'està amb el president Mas o s'és anticatalà", però tampoc pels que volen que s'esculli entre "Espanya sí o Espanya no". També el número tres de la candidatura, Joan Coscubiela, ha reivindicat Catalunya Sí que es Pot com l'opció de "tots els colors del sí" i ha defensat la "Catalunya d'un sol poble sense mirar on han nascut i quina llengua parlen" els ciutadans.

Rabell ha assegurat, a més, que els ciutadans no "deuen res a les 400 famílies que governen el país" i ha carregat contra Convergència i el PP per haver fet polítiques que, al seu parer, van en contra dels serveis públics.

Sobre l'enquesta del CIS que s'ha fet pública aquest dijous, el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot ha subratllat que Junts pel Sí vol canviar el país "sense tenir la majoria de vots". "Per a aquest viatge no feien falta alforges", ha sentenciat, i ha recordat que la seva candidatura reivindica el dret a decidir, que té el suport del 80% dels catalans.

El líder d'EuiA i número sis de la confluència d'esquerres, Joan Josep Nuet, ha assegurat que el 27-S s'escull si s'acaba "amb les polítiques del 3% i fem net o si seguim amb aquesta pantomima" d'una Convergència que "probablement ha pagat totes les campanyes electorals amb la caixa B del 3%".

stats