Política 17/11/2013

Luis Roldán: "No m'explico com vaig trencar amb la meva manera d'entendre la vida"

'El País' publica aquest diumenge una entrevista de l'exdirector de la Guàrdia civil que va protagonitzar un dels escàndols més sonats de la democràcia espanyola. La publicació coincideix amb el 20è aniversari de les primeres notícies sobre els delictes econòmics que Roldán va cometre

Ara
2 min

BarcelonaLuis Roldán, l'exdirector de la Guàrdia civil que va protagonitzar un dels escàndols més sonats de la democràcia espanyola afirma que està totalment penedit dels delictes que va cometre i que "no m'explic com vaig trencar amb la meva manera d'entendre la vida". Ho afirma en una entrevista amb el periodista i escriptor Juan José Millás que el diari 'El País' publica aquest diumenge. "L'entrevista es desenvolupa en menjador petit que en una altra època va ser el dormitori de Luis Roldán, ja que ens trobem a la mateixa casa on va viure de nen [a Saragossa], i on va tornar quan va sortir de la presó, i que ara comparteix amb dos gats enormes i amb la seva tercera dona, Natacha", diu Millás. L'entrevista coincideix amb el 20è aniversari de les primeres notícies dels delictes econòmics que va cometre Roldán.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al llarg de l'entrevista, Roldán repassa els delictes que va cometre, el seu internament a la presó sota la normativa FIES (Fitxers Interns Especial Seguretat o Seguiment), la seva rutina a la presó, les lectures i els estudis que va fer durant la seva condemna. Millás també repassa les vicissituds de Roldán des de que va fugir i es va refugiar a París fins que va ser detingut. "Vet aquí a Luis Roldán, un exdelegat del Govern trencat, un exdirector de la guàrdia civil trencat, un gairebé ministre de l'Interior trencat, un exsocialista trencat, un home trencat, en general. Un vell trencat", diu Millás al començament de l'entrevista.

A més de l'entrevista, 'El País' publica 'Roldán guarda el botín a buen recaudo', un article de José María Irujo, on diversos investigadors asseguren que Roldán amaga 14 milions d'euros en paradisos fiscals.

stats