Política 15/05/2014

L'únic debat dels 5 candidats a president de la Comissió Europea, aquest dijous a les 21 h, a l'Ara TV

Jean-Claude Juncker, del Partit Popular Europeu, Martin Schulz, del Partit Socialista Europeu, Guy Verhofstadt, de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa, Ska Keller, del Partit Verd Europeu i Alexis Tsipras, del Partit de l'Esquerra Europea s'enfronten en un debat organitzat pel Parlament Europeu

Ara
2 min
Els cinc candidats a la presidència de la Comissió Europea / ARA

BarcelonaEls cinc candidats a la presidència de la Comissió Europea, que es decidirà en aplicació dels resultats de les eleccions del 25-M, s'enfronten aquest dijous en l'únic debat de la campanya, organitzat per l'Eurocambra. L'Ara TV retransmetrà el debat, que comença a les 21.00 hores, amb el senyal institucional servit per Televisió de Catalunya –amb traducció simultània al català– per iniciativa de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dotze hores després del debat dels candidats catalans organitzat per l'ARA i la Cambra de Comerç de Barcelona, el luxemburguès Jean-Claude Juncker pel Partit Popular Europeu, l'alemany Martin Schulz pel Partit Socialista Europeu, el belga Guy Verhofstadt per l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa, l'alemanya Ska Keller pel Partit Verd Europeu i el grec Alexis Tsipras pel Partit de l'Esquerra Europea, contraposaran aquesta nit les seves propostes en aquest debat televisiu en directe, organitzat per primer cop a l'hemicicle del Parlament Europeu a Brussel·les, davant d'una audiència d'unes 600 persones.

El ple del Parlament Europeu escollirà per majoria dimecres 16 de juliol a Estrasburg la persona que presidirà la Comissió Europea, és a dir, caldran els vots a favor d'almenys la meitat dels 751 eurodiputats més un (376). I cinc partits polítics europeus han designat candidat.

La periodista italiana Monica Maggioni, presentadora i directora del canal públic RAI News 24, modera el debat, d'una durada de 90 minuts i dividit en tres blocs: polítiques socials i medi ambient, política internacional i afers econòmics. Cada candidat farà una breu presentació inicial, després de la qual tindran un màxim d'un minut per contestar cada pregunta o comentar la resposta dels altres candidats. El periodista irlandès Conor McNally és el copresentador encarregat de recollir les converses sobre el debat a les xarxes socials a través del 'hashtag' #TellEUROPE.

stats