Política 07/05/2015

El PP perd la majoria a Madrid i necessitaria C's per governar

Els populars es mantenen primers a la Comunitat i a l'Ajuntament i el PSOE, desgastat per Podem, no remunta

Ara
1 min
El PP necessitarà pactar si vol mantenir-se al govern autonòmic i municipal de Madrid. EFE

MadridEl PP perdria les còmodes majories que ha mantingut a Madrid, a la Comunitat i a l'Ajuntament, durant els últims 20 anys però -malgrat el desgast dels conservadors- aconseguirien continuar sent la primera força. Esperanza Aguirre obtindria entre 22 i 23 regidors, per sota dels 31 d'Alberto Ruiz-Gallardón el 2011. Els 9-10 de Cutadans, que entra amb força al consistori, podrien tenir la clau per decidir si el PP es manté a l'alcaldia. La majoria està en els 29.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSOE, amb Antonio Miguel Carmona al capdavant, seria tercera força, amb 12 regidors, superat per Ahora Madrid, la formació que inclou Podem i que lidera la jutgessa Manuela Carmena. La nova esquerra seria segona força amb 13-14 regidors i escombraria IU de la institució.

Cristina Cifuentes, la candidata a la presidència del govern autonòmic, obtindria entre 48 i 49 escons, un fort descens respecte els 72 actuals. Ciutadans, de nou, seria determinant amb 22-23 escons a l'Assemblea de Madrid. Aquí el PSOE de l'exministre Ángel Gabilondo es mantindria segon però per sota dels 36 de Tomás Gómez, a qui Pedro Sánchez va apartar de la candidatura. De fet, hi hauria gairebé un triple empat amb Podem (24) i Ciutadans. Esquerra Unida, amb el poeta Luis García Montero com a cap de llista, es mantindria al Parlament amb 7 escons.

UPyD desapareixeria dels dos llocs.

stats