Política 09/02/2015

Monedero nega tenir 700.000 euros i avisa que anirà als tribunals

El número tres de Podem afirma que té 205.769,3 euros en els seus comptes bancaris

Ara/efe
2 min
Fotografia dels extractes que Juan Carlos Monedero ha enviat als mitjans de comunicació

BarcelonaEl secretari de procés constituent i programa de Podem, Juan Carlos Monedero, ha negat "taxativament" les informacions que afirmen que acumula 700.000 euros en tres comptes bancaris i, després de demanar una rectificació, ha advertit que prendrà "mesures judicials " si ho veu necessari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Monedero ha remès un comunicat als mitjans de comunicació en el qual s'adjunta un extracte dels seus comptes, en què disposa d'un total de 205.769,3 euros.

Segons la documentació facilitada per Monedero, en aquest moment té tres comptes al seu nom a Espanya, i un quart a nom de Caja de Resistencia Motiva2, l'empresa a través de la qual va cobrar treballs de consultoria per a diversos països llatinoamericans.

Després negar la informació publicada pel diari 'El Mundo' sobre els seus comptes personals, el número tres de Podem adverteix en un comunicat que "es demanarà rectificació i, en cas de ser necessari, s'han de prendre les mesures judicials pertinents".

Els comptes de Monedero

En la documentació aportada per Monedero, el secretari de programa de Podem apareix com a titular de dos comptes a l'entitat Triodos Bank, un amb un saldo de 33.120 euros i el segon de 34.123,07 euros.

És titular a més d'un altre compte nòmina a Banesto, amb un saldo de 77,75 euros, i, finalment, aporta les dades del compte a nom de l'empresa Caja de Resistencia Motiva2 en aquesta mateixa entitat bancària, en què figura un saldo de 138.448,48 euros.

La batalla amb Hisenda

El número tres de Podem va regularitzar recentment la seva situació amb Hisenda. Monedero va presentar a l'Agència Tributària una declaració complementària pels ingressos que va percebre per assessorar governs llatinoamericans —Veneçuela, Bolívia, Nicaragua i Equador.

Monedero va crear el 23 d'octubre de 2013 una societat, amb el nom Caja de Resistencia Motiva 2, a través de la qual va facturar 425.150 euros. Va comunicar un benefici de 295.025 i va pagar 70.417 en impostos en concepte d'impost de societats. Els diners procedien de treballs d'assessoria realitzats per Monedero com a persona física per a governs iberoamericans el 2010. Fa uns dies Monedero va fer una declaració complementària per tributar aquests ingressos a través de l'impost de la renta de les persones físiques.

stats