Política 27/10/2017

Macron podria haver donat suport al 155 a canvi que Rajoy voti a favor d'una directiva europea que no volia aprovar

França hauria aprofitat que Rajoy “necessitava marxar de Brussel·les amb el suport de la UE”, segons el diari francès 'Le Point'

Ara
1 min
Emmanuel Macron, Angela Merkel i Mariano Rajoy en una imatge d’arxiu durant una roda de premsa a París.

BarcelonaEl diari francès ‘Le Point’ apunta en un article que el canvi d’actitud d’Espanya respecte a la revisió de la directiva sobre treballadors desplaçats podria haver-se produït a canvi del suport de França a l’aplicació del 155. “Rajoy tenia absolutament la necessitat de marxar de Brussel·les amb el suport unànime de la Unió Europea pel que fa al separatisme català.

En aquest context, la revisió sobre la directiva de treballadors desplaçats va ser evocada en una reunió entre el president Macron i el president espanyol”, apunta el diari francès. Fins aleshores, el govern espanyol s’havia mostrat reticent a una modificació de la directiva perquè afectava la competitivitat del sector del transport espanyol.

Aquest suposat intercanvi de favors recorda les paraules de l'exministre d'Exteriors espanyol, Antonio García Margallo, quan va admetre en una entrevista a 13TV que Espanya "devia" molts favors a altres països a canvi del seu posicionament en contra de la independència de Catalunya.

stats