Marchena té "avançada" la sentència i vol notificar-la abans del 16 d'octubre

Fonts del tribunal no veuen "lògic" que la resolució es comuniqui en lectura pública

Manuel Marchena ha passat l'estiu treballant en la sentència del judici del Procés i a hores d'ara està "avançada", segons han assegurat aquest dilluns fonts del tribunal. La voluntat del president de la sala segona i de la resta de magistrats és que es notifiqui abans del 16 d'octubre, el dia que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez compliran dos anys de presó preventiva. Fer-ho després implicaria prorrogar aquesta situació i el tribunal prefereix no haver-ho de fer, per bé que no tindran problema a fer-ho si la sentència no està a punt. "Quan estigui deliberada d'inici a fi, es notificarà", han apuntat les fonts. Una de les qüestions que no estan resoltes és com es notificarà la decisió i si implicarà que els líders independentistes empresonats hagin de sortir de presons catalanes i ingressar en centres madrilenys, amb el risc que això comporta de cara a un altre trasllat a Catalunya. De fet, la Fiscalia posa en dubte en la seva memòria anual del 2019 la "imparcialitat" de Centres Penitenciaris en l'avaluació que pugui fer dels presos si són condemnats. 

Fonts del tribunal no veuen "lògic" que es faci una lectura pública de la sentència en una sessió al Tribunal Suprem. Especialment perquè serà molt llarga i "no tindria sentit" llegir-la de dalt a baix, ni tampoc fer només una lectura de la resolució en concret, perquè es tracta d'un cas que necessita una argumentació al darrere. Fer-ne una síntesi tampoc seria convenient, ja que es podria fer una selecció interessada de l'extracte, afegeixen les mateixes fonts. Així, recorden que hi ha diverses fórmules i remarquen que la llei indica que s'ha de notificar personalment als afectats, cosa que es podria fer a través de funcionaris que duguessin la sentència a la presó, o també entregant-la als procuradors, entre d'altres. 

El Suprem no esperarà el TJUE per notificar la sentència del Procés

Possible falta d'unanimitat

La deliberació sobre la sentència va arribant a la seva fi i el tribunal no descarta que hi pugui elements que no comptin amb la unanimitat dels set membres. Les fonts apunten que la llei preveu que els jutges integrants puguin esmenar la resolució fins al moment de la firma, de manera que ara és imprevisible donar per fet que hi hagi coincidència absoluta en tots els aspectes o bé algun vot particular respecte a algun dels punts.