HOMENATGE POLÈMIC
Política 16/05/2013

Llanos de Luna homenatja els combatents espanyols a l'exèrcit nazi, segons 'La Directa'

La 'Hermandad de Combatientes de la División Azul' va rebre dissabte un diploma de mans de la delegada del govern espanyol a Catalunya

Ara
1 min
Llanos de Luna, en l'homenatge als veterans de les tropes espanyoles a l'exèrcit nazi / LA DIRECTA

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, l'exdiputada del PP María de los Llanos de Luna, va entregar dissabte un diploma a la Hermandad de Combatientes de la División Azul, segons ha revelat 'La Directa'. Els receptors dels honors –"una entitat de veterans i nostàlgics de la divisió d’infanteria número 250 de les tropes hitlerianes" segons explica el setmanari– van participar en l'homenatge que va rebre dissabte la guàrdia civil a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

'La Directa' revela que, en total, una dotzena de membres de la 'Hermandad' vestits de falangistes van prendre part en l'acte, en què, a banda de Llanos de Luna, hi havia altres autoritats, com l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, del PSC, un militar i Ángel Gozalo Martín, general en cap de la guàrdia civil a Catalunya. L'homenatge hauria tingut lloc al "pati interior central de la caserna principal d’aquest cos a Catalunya, la de Sant Andreu de la Barca", segons revela el setmanari, que va descobrir-lo arran de fotos de membres de l'entitat ultra penjades a Facebook.

Entre els participants que identifica 'La Directa' hi ha hauria Carlos Oliva, dirigent de les joventuts de Plataforma per Catalunya (PxC), i Joan Garriga, que va ser militant del PP favorable a Montserrat Nebrera però que fa uns anys que també milita al partit xenòfob de Josep Anglada i assisteix als òrgans de direcció.

stats