Política 05/09/2015

Rajoy convocarà a les autonomies i ajuntaments per tractar la crisi dels refugiats

El president del govern espanyol retreu a la UE que intenti "resoldre els problemes quan ja són aquí" i reclama una "política global" europea en matèria d'immigració i refugiats

Marc Colomer
1 min

Lloret de MarEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dissabte que convocarà a totes les autonomies i món local per tractar de forma coordinada a tot l'Estat, "junts, amb ordre i eficàcia", la crisi dels refugiats. Ho ha anunciat durant la intervenció de clausura de l'escola d'estiu del PP a Lloret de Mar, després que les principals ciutats de l'Estat hagin tirat pel dret davant la inoperància de la UE per buscar la forma d'acollir els refugiats que fugen dels països en conflicte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha retret a la UE que intenti "resoldre els problemes quan ja són aquí" i ha reclamat una "política global" en matèria d'immigració i acollida de refugiats. De fet, ha assegurat que Espanya "serà solidària, fixarà clarament les seves prioritats i la lluita contra això [la crisi dels refugiats] en serà una", però també ha recordat que l'estat espanyol "fa temps" que reclama una solució acordada amb els socis europeus davant les onades migratòries.

"Calen convenis de repatriació, lluitar contra les màfies que liquiden vides de tants sers humans. El govern actuarà amb sensatesa, intentant integrar, que la gent compleixi la llei, treballi, s'esforci i que sentin això i Europa com a pròpies", ha asseverat.

stats